Veelgestelde vragen

Hoe word ik Coöperant?

Je kan coöperant worden door dit formulier in te vullen en €25 over te schrijven naar onze rekening BE63 1431 2228 8308. Zodra we dat geld ontvangen hebben krijg je een account op onze webshop. Vanaf dat moment kan je bij ons winkelen.

Waar staat het project?

Van februari 2023 tot juli 2023 organiseren we een testproject, waarbij we werken met prefinanciering: coöperanten bestellen en betalen hun producten op voorhand via onze webshop en kunnen die producten af komen halen in onze winkel in de Patriottenstraat 29. De afbeelding hiernaast geeft een gedetailleerder beeld van onze plannen.

Verkopen jullie enkel biologische producten?

Nee, we willen altijd betaalbare producten aanbieden. Wanneer de biologische producten betaalbaar zijn zullen we enkel die aanbieden. Waar dat niet zo is, zijn we van plan om zowel een goedkoper product als een biologisch product aan te bieden. Op die manier proberen we alle mensen aan te trekken en niemand te discrimineren in onze productkeuze.

Waar bevindt de supermarkt zich?

We zijn van plan om te openen bij De Wrikker, Patriottenstraat 26 2600 Berchem. Dat ligt vlak aan Berchem Station, tussen de Statiestraat en het Villegaspark. 

Moet ik 3 uur per maand werken als coöperant?

Ja, dat is de enige vereiste om te kunnen winkelen in onze winkel. Wil je graag ons project steunen maar kan je niet meewerken? Dan kan je nog altijd coöperant worden, maar dan zetten we je op niet-actief. Onderzoek uit andere intiatieven zoals het onze wijst uit dat het project enkel werkt als iedereen meedoet.

Ik wil dit project mee organiseren!

Heel fijn dat je mee wil doen! Stuur een mailtje naar de.cooperant@gmail.com of bel naar 0483094678 en we proberen eens af te spreken.

Ik kan niet in de winkel werken!

Kan je niet in de winkel werken om gezondheids- of andere redenen? Dat is geen probleem, we spreken een andere taak met je af die moet gebeuren om de winkel in goede banen te leiden.

Kunnen mijn familieleden winkelen in de supermarkt?

Ja. Iedere coöperant mag twee mensen uit hun huishouden het recht geven om te winkelen in de supermarkt.

Is de algemene vergadering verplicht?

Nee, je moet niet naar de vergadering komen als je dat niet wilt. We communiceren op voorhand waar en wanneer de AV doorgaat.

Ik ben producent en wil graag aan jullie verkopen

We werken heel graag met lokale producenten. Stuur een mailtje naar producten.coopcentraal@gmail.com en we komen eens samen.